nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 

За разлику од претходних, ове године смо Дан школе обележили на помало другачији начин. Наставу су тог дана водили ученици 8. разреда који су се са својим предметним наставницима договорили о наставним јединицима које је тог дана требало обрадити у свим разредима. Поред тога што су наставници имали своје "заменике", и техничко особље, директор, психолог и административни радник "препустили" су своје послове ученицима. Овај сегмент прошао је веома пријатно, забавно, и што је за сваку хвалу, схваћен је веома озбиљно од стране ученика. У поподневним часовима ученици су своју креативност и машту могли да искажу кроз 7 радионица за које су се определили. 
Наставница немачког језика Пирошка Лупуљев и учитељица Аница Станојевић одржале су Малу радионицу немачког језика, у којој су поједини ученици нижих разреда научили неке основе овог страног језика.
Једна од најпосећенијих радионица, коју су припремили наставници Милош Радловић и Милица Грбић, јесте "Твој лик, неко други! Обуци се - сакриј се иза маске."
Учитељице Биљана Новаковић и Данијела Самарџија су са ученицима стварале и украшавале чиније и корпице. Гости ове радионице били су ученици ОШ "Вук Караџић" из Кикинде. Могло би се рећи да је најинтересантнија и најнеобичнија радионица била "Моја мајица- моје име" у којој су ученици машински исписивали своја имена на мајицама. Техничку подршку пружио им је КУД "Извор", без чије би машине све било неизводљиво. Реализатори и творци ове активности су биле библиотекарка Борислава Суботички и учитељица Славенка Буцало. 
У једној од учионица говорило се о калиграфији, тј. лепом писању, те су ученици помоћу калупа исписали поруку нашој бившој ученици Јовани Војиновић која је тренутно у Италији на лечењу. Радионицу су водиле наставнице Слађана Вукић и Сања Демењ.
Школска медијатека је на 2 сата постала Јапан. Ученици су уз презентацију о овој држави, пили чај и правили разне фигуре од папира, тј. упознали се са вештином оригами. Ову радионицу су осмислили наставник географије Драган Рађеновић, наставница техничког Маја Дувњак и психолог Милана Киш. 
И за крај - оно најслађе. Из наше трпезарије ширио се мирис колача које су ученици правили са наставницама Горданом Одаџин, Иреном Тасић и Весном Бурсаћ.
Након завршених активности сви учесници су у школском холу презентовали свој рад, рукотворине и засладили се колачима.
За нама је остао један пријатан дан, како за наставнике, тако и за ученике. Сматрамо да је ово један од најуспешнијих и најорганизованијих дана када обележавамо Дан школе.

 

                                     

   Остале слике се могу погледати у галерији слика.


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa