nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 


Драги осмаци, изашли су резултати уписа у средње школе и сви сте успешно распоређени у првом уписном кругу.
Током недеље ћете постати ученици 1. разреда неке друге школе...
Само напред, живот је пред вама, а основна школа је једно од првих поглавља.
https://www.youtube.com/watch?v=_FEC7EKnzpU&feature=youtu.beДраги осмаци, лепа вест је да сте СВИ уписали жељену средњу школу и образовни профил! Поносни смо на вас и још једном вас похваљујемо за овај успех. На званичном сајту уписа у средње школе, објављена је расподела ученика за први круг. Са својом шифром можете проверити резултате уписа. 
http://www.upis.mpn.gov.rs/

Малим школама попут наше потребна је помоћ за велике пројекте. То је само један од разлога због којих се ми ослањамо на локалну зајадницу. Тако је наша школа покренула иницијативу за изградњу порушеног зида који је одвајао школско двориште од сеоских башта и оронулих просторија старе печуркане и млина. Акцију је финансијски у највећој мери подржала Месна заједница Наково уз допуну средстава школе. Терен су очистили наши ученици, док су зид током вишедневне акције, подигли ватрогасци ДВД ''Наково''. ОШ ''Петар Кочић'' Наково и овог пута користи прилику да се захвали за помоћ, подршку и сарадњу Месној заједници и ДВД ''Наково''. 

mix zid1

Зид некад- ђаци у акцији чишћења                                        Радна акција чланова ДВД "Наково"

mix zid2

                                                                         Изглед зида сада

У склопу активности које је Веће разредне наставе планирало, ученици нижих разреда су боравили у природном амбијенту нашег школског дворишта. Ученици су се дружили уз спортске игре (фудбал, кошарка, одбојка...) и традиционалне игре (ластиш, кликери, балоте...). У паузи између игара сладили су се грицкалима и слаткишима! Овај пикник је свима пријао. Срећан распуст!izlet najmladjih 20140704 1675721820

                                  Остале слике се могу погледати у галерији слика.

Среда, 11. јун 2014. године био је један од најлепших дана у школи. Ученици четвртог разреда су се опростили од своје учитељице Данијеле Самарџија. Родитељима су очи пуне суза јер њихова деца стасавају и сазревају прескочивши први степеник у свом школовању. Почасни гости су били предшколци вртића ''Јеленко'' - а наши будући прваци.
Било је ту кратких скечева и драмских приказа, рецитовања, игре, песме, шале, певања и свирке. После приредбе, веселили смо се и дружили.
Док четвртаци крећу у битку са освајањем нових знања и, што је још важније, међу старије ученике, ми ширимо руке будућим првачићима. Срећно и једнима и другима!!  20140704 1252424485

                                       Остале слике се могу погледати у галерији слика.

Od ponedeljka 23. juna do petka 27. juna u Centru za stručno usavršavanje Kikinda, a u saradnji sa ‘’Nikola Tesla’’ centrom, realizovana je Letnja škola za darovitu decu. Škola je radila po pravilima NTC sistema učenja. Školu su pohađali učenici naše škole koji su pokazali najuspešnije rezultate na primerima ovakvog rada na časovima, kao i na testiranju znanja i sposobnosti. Polaznici iz naše škole bili su Nemanja Adamović i Snežana Miolić iz trećeg razreda, i Jovana Milinković i Milana Tadić iz četvrtog razreda. Naš učitelj volonter u radu sa darovitom decom, bila je Biljana Novaković.

Deo aktivnost bio je realizovan u OŠ’’ Sveti Sava’’. Za učenike je bio obezbeđen radni materijal, kao i osveženja.Ovaj program ima za cilj podsticanje intelektualnog razvoja dece školskog uzrasta i detekciju darovite dece.

Naši učenici su presrećni što su bili polaznici ove školice i što će moći naučeno da podele sa svojim učiteljima i vršnjacima!

letnja skola 20140703 1004272060
                                                               
Ostale slike se mogu pogledati u galeriji slika.


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa