nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 

Већ другу годину за редом Канцеларија за младе организује квиз о Кикинди.   Нашу школу предвођену наставником географије Рађеновић Драганом, на квизу до финала водили су ученици Милица Живић, Сања Јарић, Милан Деринг и Небојша Пантелић.

 За финалисте квиза о Кикинди организована је 20. јуна наградна екскурзија. Ученици Милица Живић, Сања Јарић и Небојша Пантелић су са својим ментором библиотекарком Бориславом Суботички, волонтерима Канцеларије за младе и осталим учесницима - финалистима обишли неколико знаменитости оближњих општина.

Прва дестинација било је Ново Милошево. Обишли смо Музеј старих машина „Жеравица" са богатом збирком трактора, радио, фото и тв апарата. Потом смо посетили Завичајни музеј „Котарка" и кроз сталну поставку и филм упознали се са историјатом овог места. Након музеја стижемо до Специјалног резервата природе „Слано Копово". Прошетали смо едукативном стазом до визиторског центра и осматрачнице и сазнали више о значајним биљним и животињским врстама које настањују ову слатину.

У Завичајном музеју у Новом Бечеју упознали смо се са  животом Владимира Главаша, народног добротвора, који је рођен у овој кући, те композитора Јосифа Маринковића, који у овом музеју има своју спомен-собу, а занимљив  излет завршили смо  посетом дворцуФантаст у Бечеју.

Међутим, ту није крај за награде који су освојили финалисти квиза о Кикинди. Данас 04.10.2016. у нашу школу је стигао рачунар, а ми смо једногласно одлучили да је кабинет за географију сада његов поносан власник.

Ученици Милан Деринг и Небојша Пантелић, наставили су школовање у средњој школи у Кикинди.За разлику од њих,  ученице Милица Живић и Сања Јарић још ове године су са нама, па позивамо све ученике да од њих „покупе“ то вредно искуство, како је било учити, играти се и борити до крајњег циља – финала, а и како је било убирати плодове славе, праћене наградном екскурзијом и поклоном- рачунаром за кабинет географије.

Још једном све честитке наставнику  географијеРађеновић Драгану, ученицима Милици Живић, Сањи Јарић, Милану Дерингу и Небојши Пантелићу.

 

  

                                               

                            


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa