nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 

Иза нас је још једна Дечија недеља, ове године под слоганом "Подршка породици – најбоља подршка деци". Од 5. до 10.октобра ученицима су омогућене разне активности кроз које су могли да покажу свој спортски дух, сналажљивост, креативност.
- Први дан Дечје недеље наши осмаци су били едукатори осталим ученицима школе. По два ученика су у сваком одељењу упознавали ђаке са Конвенцијом о дечијим правима, на начин прилагођен узрасту ученика.
- Другог дана Дечје недеље смо били креативни. Ученици виших разреда имали су прилику да се самостално ликовно изражавају и својим радовима пошаљу неку поруку у духу Дечје недеље. Ови радови красе пано у холу наше школе. Ученици нижих разреда су са својим учитељицама посетили Ловачки дом у којем су размењивана стваралачка искуства кроз активности деце и старих.Ову активност назвали смо Мостови међу генерацијама.
- Трећег дана ученици нижих разреда организовали су дечију пијацу у дворишту школе, која је била отворена за све мештане Накова. Пазарили су сви... пролазници, родитељи, баке, деке, запослени у школи. Ученици су кући отишли видно задовољни због зарађеног џепарца. Ученицима виших разреда дата је прилика да цео дан буду у улози наставника. Пракса показује да је ученицима ова активност најомиљенија, а и можемо се похвалити да међу ђацима има наших потенцијалних наследника, тј.показали су дар и способност коју треба да поседује сваки наставник.
- У четвртак ученици виших разреда надметали су се у одбојци против наставника наше школе, док су ученици нижих разреда уприличили свечани пријем првака у Дечији савез.
- Последњи дан био је посвећен позоришној уметности. Ученици нижих разреда имали су прилику да одгледају представу гостујућег позоришта "Звездица" која носи назив "Шкрти берберин", док су ученици виших разреда одгледали снимак представе „Ромео и Јулија" која је изведена пре четири године.

   
   


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa