nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 

Najlepši su oni dani u kojima se istaknu najveće ljudske vrednosti. Takva je i ova radna subota. Učenici naše škole su svojim primerom pokazali da u sebi nose upravo te vrednosti: humanost, solidarnost, požrtvovanost, nesebičnost i dobru kolektivnu organizovanost. Današnja radna subota organizovana je u duhu humanosti i solidarnosti.

Dan je počeo slanjem kolektivne poruke ’’1003 ’’ iz dvorišta naše škole. Učenici i zaposleni su formirali nizove ovih brojeva kao apel i poziv da se što više ljudi priključi ovoj nacionalnoj akciji.

Učenici starijih razreda su pored toga što su donosili pakete humanitarne pomoći, uređivali prostor školskog dvorišta. Jedna grupa učenika iz nižih i viših razreda, pod vođstvom nastavnica likovnog i tehničkog nastavila je oslikavanje našeg zida. Najmlađi učenici su čistili školsko dvorište, a zatim su crtežima i porukama kredama na betonu poslali najslađe dečje poruke podrške vršnjacima iz poplavama pogođenih prostora.najlepsi dani 20140524 1633180106

Radni dan se završio bioskopskom predstavom u holu škole. Zasmejavao nas je ’’Mister Bin’’, a ulaznica je bila veoma simbolična: jedno higijensko sredstvo.

Grupa zaposlenih je sortirala i pakovala do sada prikupljenu pomoć koju čini obilje odeće za bebe, decu i starije, pelena, higijenskih sredstava i pribora, igračaka, školskog pribora i hrane. Divno je bilo biti deo te atmosfere nesebičnog davanja i deljenja. Svi učesnici su se i ovog puta pokazali na delu.

OŠ ’’Petar Kočić’’ Nakovo, od sveg srca zahvaljuje svim sadašnjim i bivšim učenicima, roditeljima, zaposlenima i penzionerima naše škole, meštanima sela Nakova i organizacijama koje su se priključile našoj akciji od prikupljanja pomoći nastradalima u stihijskim poplavama do transporta i isporuke u organizaciju Crvenog krsta u Kikindi.Sa današnjim danom naše aktivnosti nisu završene.

 Danas smo poslali prvi kontigent prikupljene pomoći. Naša akcija se nastavlja i dalje za sve one koji imaju želju i mogućost da nastave sa donacijama u robi.      HVALA SVIMA ! ! !

Ostale slike se mogu pogledati u galeriji slika.


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa