nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 

Maj mesec je navukao osmeh na lice mnogima. Što zbog lepog vremena, što zbog približavanja letnjeg raspusta. A šta raditi kada si učenik, i raspust sa mnoštvo slobodnog vremena je pred tobom? Gde da nađeš dobru knjigu?

Prijatelјstvo i saradnja aktiva učitelјica i školske bibliotekarke pobrinula se da obogati školski biblioteku novim knjigama uz slogan "NAJBOLjA KNјIGA-NAJBOLjI PRIJATELj".

Aktiv učitelјica OŠ „Petar Kočić" u Nakovu, u čijem sastavu su četiri učitelјice: Slavenka Bucalo (prvi razred), Bilјana Novaković (drugi razred), Anica Stanojević (treći razred), Danijela Samardžija (četvrti razred), pokrenuo je akciju u kojoj su obezbedile sredstva za kupovinu 72 slikovnice za školsku biblioteku. Moram napomenuti da je ovo druga akcija aktiva učitelјica. U prvoj su obezbedile sredstava za kupovinu zvučnika za školsku medijateku, te se na časovima muzičke kulture i sada mogu čuti čisti zvuci Šopena, Baha i Štrausa itd.

Biblioteka knjiga, saradnje i prijateljstva
Bibliotekarka Borislava Subotički iskazuje ogromnu zahvalnost učitelјicama jer u ovo virtuelno vreme, nova izdanja, savremenih naslova su nešto što omogućava ostvarivanje cilјa popularisanje knjige. Bibliotekarka je ove nedelјe već počela sa prezentacijom naslova po odelјenjima, uz dogovor da učenici vode svoje dnevnike pročitanih knjiga, a za sledeću školsku godinu se dogovara o akciji „Čitanjem do petice". Učenici trećeg razreda su imali čast, da se prvi upoznaju sa novim naslovima, i naravno već su pozajmili neke od njih. U toku ove nedelјe, čast za sticanje novih najbolјih prijatelјa-knjiga imaće i učenici ostalih odelјenja.

Neki od novih naslova koje bih izdvojila su: „U carstvu bajki", „Zlatokosa i tri musketara", „Mač u kamenu", „Najlepše priče iz šume", „Lisica mamila petla", „Jarac živoderac", „Mačkova ženidba", „Safir", „Četiri luckaste mačke", „Gusenica Raša", „Medvedić i dinosaurus", „Slikovnice zelene patrole", „Efekat staklene bašte", „Kisela kiša", „Životinje iz tropskih predela", „Životinje iz polarnih predela", „Dreven bajke", „Aždaja i carev sin", „Čardak ni na nebu ni na zemlјi", „Zlatna jabuka i devet paunica."

Dragi učenici pozivam vas da dođete i pozajmite knjigu u školskoj biblioteci koja će vam ulepšati detinjstvo, produbiti znanje, zaškaklјati interesovanje i pomoći da bezbedno pređete iz perioda detinjstva u veselo dečaštvo i devojaštvo.

Očekujem vas,
vaša bibliotekarka Borislava Subotički

Ostale slike se mogu pogledati u galeriji slika.


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa