nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 

U petak, 21.03.2014. svečanom priredbom obeležen je dan naše škole. Gosti u sali bioskopa, gde je priredba i održana, uživali su u šarenici satkanoj od rada u ovoj školskoj godini – od šalјivih i pomalo ozbilјnih dramatizacija, modernog plesa, folklora i hora.

Program su otvorili učenici Isidora Čubrilo i Boris Jeličić koji su prigodnim i primerenim govorom uveli publiku u čaroliju koja sledi. Potom je nastupila dramska grupa nižih razreda sa dramatizacijom "Dan škole" koju je pripremila učitelјica 1. razreda Slavenka Bucalo, koja je takođe sa svojim prvačićima pripremila i jednu recitaciju, koja je odmah usledila nakon dramatizacije.Potom se predstavila dramska grupa viših razreda sa performansom "Dete je čovek u odelu deteta" koju je pripremila nastavnica srpskog jezika Slađana Vukić. Učitelјica 3. razreda Anica Stanojević predstavila se sa svih svojih devet đaka koji su svojim horskim nastupom oduševili publiku. Ritmičku tačku u kojoj su učestvovale devojčice 4, 5. i 6. razreda pripremila je učitelјica 4. razreda Danijela Samardžija. Hor viših razreda, pod rukovodstvom nastanice muzičke kulture Snežane Đokić, nas je ove godine očarao izvođenjem dve pesme: "Ej, dragi, dragi" i "Stand by me". Najgromoglasniji aplauz publike izazvale su dve folklorne grupe koje je pripremila učitelјica 2. razreda Bilјana Novaković.

Posebne pohvale upućujemo dramskoj družini "Krug" koju vodi bibliotekarka Borislava Subotički, koji su se predstavili dramatizacijom " Mačak otišao u hajduke". Sve fenomenalne maske i čitava scenografija ručno su rađene i izašale su iz Bobine biblioteke.

Ova svečanost je bila najbogatija do sada jer nikada nije učestvovalo ovoliko učenika koliko je učestvovalo tog dana, koji su uz pomoć svojih nastavnika i učitelјa spojili moderno i tradicionalno.

Završnu reč imala je direktorica škole Ljilјana Janjilović koja je dodelila pohvalnice i diplome najbolјim učenicima u ovoj školskoj godini, tj. onima koji su postigli neki uspeh kako u školi, tako i van nje.

Posetioci priredbe su imali prilike da u holu bioskopa vide i kupe učeničke radove koje su učenici napravili zajedno sa nastavnicom tehničkog obrazovanja Majom Duvnjak i nastavnicom likovne kulture Mirom Stojadinov.

Ovom prilikom koordinator i organizator priredbe, koji čine članovi Tima za kulturu OŠ "Petar Kočić" (Borislava Subotički, Slađana Vukić, Bilјana Novaković) posebnu zahvalnost žele da iskažu MZ Nakovo, koja nam je ustupila prostor za višesatne probe, kao i predsedniku KUD-a "Izvor" Nakovo Danilu Raci na bezrezervnoj pomoći, oduzetom slobodnom vremenu i tehničkoj podršci, bez koje ova priredba ne bi imala savršen scenski efekat kakav je imala.

Slađana Vukić


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa